News

En lång härlig dag i Vättlefjäll

Igår var jag och en vän Lasse ute hela dagen i Vättlefjäll. Vi utforskade nya delar av området i jakt på öring. En underbar dag med tuff vandring genom snår, sumpmark och tät skog. Öringvak, älgar, ormar och solsken. En innehållsrik dag alltså.
Image

Jag hade bestämt mig för att prova nya ställen i området. Hemma i soffan hade jag sett ut ett område som jag ville kontrollera lite mera noggrant. Ett strömmande vatten som jag misstänkte skulle kunna innehålla öring. Visserligen en lite bäck med snitt på 1,8 meter i bredd ungefär, men ändå…

Vi tog oss dit med hjälp av GPS då stigarna dit var väldigt dåliga och ibland obefintliga. Det blev en del korsande av sumpmark, täta skogar och lite kullar. Ett väldigt rikt område på djur och vi såg två älgar och mängder av andra spår. Sjön och bäcken som vi utforskade var en liten besvikelse i början. Sjön var väldigt igenväxt och vid första anblicken såg den inte ut att innehålla speciellt mycket. Bäcken var också den inte så värst. Den var trögflytande i början genom sumpmark. Vi såg dock fisk i bäcken där och när vi sen fortsatte lite längre nedströms, blev bäcken finare och vi såg öringar! Det fanns också väldigt mycket kläckningar i bäcken. Det blir nog en till tur dit inom kort för att utforska ännu mera och mera i detalj.

Image
Image
Image
Image
Image

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit