News

Gäddfiske igen

Förra veckan när jag var ute med hunden en kväll så såg jag vad jag tycke såg ut som gäddlek i en liten vik bara 10 minuters gångväg från där jag bor så igår kväll drog jag på mig vadarna och gick ner och testa lite där.

 

Det var en fin liten vik med vass längs kanten och sen en bra sluttande brant ut mot djupare vatten. Jag började långt ut och fiskade mig innåt, det var inte förens jag kom allra längs in som det hände något. Viken slutar med en sektion med vass och en väldigt smal och grund kanal som försvinner in i vassen. Jag hade hört plask innifrån när jag stod längre ut och fiskade och drog på en vassskyddad fluga och kastade rakt mot vassen där kanalen kom ut. Redan i första kastet såg jag en virvel några meter åt sidan från min fluga och sen ett REJÄLT påslag en sekund efter det! Lyckades inte kroka den (kan vara svårt ibland med vasskyddet, fråga Calle han vet :-) ) samma sak på andra kastet men på tredje gjorde jag ett monster mothugg och lyckades kroka den! Ingen bamsefisk men vägde i alla fall 2,4 kg vilket ger mig delad tredje plats på gädda på EFC och även totalt!

Det var två saker som var intressanta; det ena var att det verkade krylla av mört i och runt vassen. Bara när jag stod stilla i vassen ett tag såg jag ett 20 tal mörtar som simmade runt benen på mig, och där mörten finns brukar det ju vara gott om gädda! Det andra var att det var hyfsad fisk som vakade mitt i viken! Förmodligen vitfisk av något slag men vaken var betydligt kraftigare än vad som brukar vara fallet när småmörtarna är uppe och vakar. Så jag skall definitivt undersöka denna plats vidare.

/Uffe

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit