Outdoor Cooking Recipes

Nybakade scones och te

Jag har alltid varit en stor fantast av te och scones. En gång på en fiskeresa med killarna så slog det mig att man behöver ju inte bara äta sånt hemma eller på Ritz i London. Det går ju alldeles utmärkt även i fjällen.

Lägg 4,5 dl mjöl i en påse eller i en skål/kastrull. Tillsätt 2 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt. Blanda ihop det tillsammans med lite matolja. Blanda därefter ihop det hela till en deg tillsammans med 2 dl mjölk som man gör på vatten och mjölkpulver. Ett bra tips är att ha lite extra mjöl med sig då det ofta blir svårt att få en jämn och fin deg, utan det blir tyvärr rätt ofta kladdigt. Så badda händerna i mjölet innan du bakar ut degen till två små runda stycken som ska vara ca 10-12 cm breda och ca 0,5 cm tjocka. Ta en kniv och gör sen en liten skåra i varje kaka så man får fyra bitar från varje deg, totalt åtta. Med en gaffel sticker du sen försiktigt lite i degen. Ett till två stick per bit brukar vara bra.

Värm sen upp en stekpanna med lite olja på. Lägg därefter på degen och låt den ”gräddas” över glöden ca 15 – 20 min. Då en eld i fjällen ofta saknar övervärme(!) måste du vända på degen försiktigt efter halva tiden.

Därefter är det bara att bre på lite messmör och servera med te!

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit