Fly Tying Patterns

Torö Killer

Torö Killer

Krok: Stl 1 
Bindtråd: Svart
Stjärt1: Grön strets
Stjärt2: Grön crystal flash
Undervinge: Blå crystal flash
Övervinge: Påfågel herl
Hackel: Gul marabou

Det här har blivit en av mina absoluta favoriter bland gäddlflugorna!
En fluga som verkligen blev framgångsrik för mig på den första Elmer resan 2003. Jag hade bundit upp några olika nya modeller, och den här hade jag bundit upp bara ett par veckor innan resan. Två veckor innan resan så åkte jag, Roger och Magnus ner till Torö för att testa lyckan, och denna fluga skördade verkligen offer. Förutom att landa tre fina gäddor så högg en underbart fin Havsöring på 4 kilo på flugan, bara av den enda anledningen så kommer denna fluga alltid vara speciell för mig.

Att binda den är enkelt och kräver inga svåra handgrepp, det styva påfågelherlet ger en fin "rygg" åt flugan och strutsherlet ger volym och fladdrar precis så mycket som en gädfluga skall göra för att locka till hugg. Man kan också förse den med samma typ av ögon som "Crazy Uffe" har (se bindbeskrivning).

Den är relativt lätt (för att vara gäddfluga) och går lätt att kasta även i lite hårdare vind. Fiska hem den med oregelbundna ryck och stanna då och då lite längre och låt flugan sjunka igen, inte sällan kommer huggen när du håller still så håll koll på änden av fluglinan efter ryck. Var också noga med att fiska hem flugan hela vägen till dina fötter, ofta när jag fiskar vid båt så har jag gäddor efter hela vägen in till båten och inte sällan tar de precis nedanför fötterna på mig.

Image

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit