Fly Tying Patterns

Marabou Muddler

Marabou Muddler

Krok: Streamer stl. 8 el 10
Bindtråd: Svart
Stjärt: Svart marabou
Vinge1: Svart marabou
Stjärt2: Påfågel herl
Kropp: Guld tinsel
Huvud: Hjorthår

En klassisk fluga, och en effektiv sådan! Finns i en mängd olika varianter, usprungsflugan "Muddler minnow" har Don Gapen som upphovsman och den binds med kalkonfjäder som stjärt och kalkonfjäder och grått hår från ekorre som vinge. Marabou muddlern är nog mer av en put-and-take fluga än var minnow är, men denna svarta variant fungerar utmärkt på vild öring också. Flugan imiterar främst en skadad småfisk som går och "skvätter" i ytan, men kan nog lika gärna tas för en stor nattslända.

 

Det spunna hjorthåret är lite halvknepigt att få till, men som med de flesta flugor så handlar mycket om noggrannhet och tålamod. Använd hellre mindre än stora buntar och var noga med att lägga bunten så att den är på både över- och undersidan av kroken innan du spinner den. När du sedan klipper den så går det bäst om du klipper till den bakifrån och framåt, man kan också använda ett rakblad och skära till den. Jag binder den med ett ganska stort huvud, man kan naturligtvis göra huvudet både kortare och klippa ner det mer, men tänk på att ett större huvud gör mera "liv" från sig i vattenytan.

 

Fiska hem den väldigt varierande, växla mellan långa och korta drag och långsamma och snabba drag och lägg in korta stopp ibland. Vi är nog många som fiskat en muddler i skymningen och fått rejäla påslag av hungriga öringar som tar flugan utan pardon.

 

Image
Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit