Fly Tying Patterns

Dog Nobbler

Dog nobbler

Krok: Streamerkork 8-12
Bindtråd: Röd
Ögon: Kulkedja
Stjärt: Orange marabou
Kropp: Rött chenillegarn
Hackel: Röd eller rödbrunt (kan skippas)

Inom Elmer har vi haft lite diskussioner om det här är en Dog Nobbler eller inte. Det som förvirrar är kroppshacklet, som i vissa bindbeskrivningar inte finns med, men i Mike Dawes "Flugbindarens Stora handbok" finns en beskrivning på Dog Nobbler där det står att den kan bindas med kroppshackel. Men det man kan vara säker på är att det inte är en Wooly Bugger (som vissa hävdar), eftersom den skall ha en kropp av ullgarn och inte av chenille. Vad den än heter så kan man konstatera att det är en mycket fångstgivade streamer, än av de bästa jag vet.

 

Fiska den med orgelbunden hemtagning, och ha en del rena stopp ibland då flugan får sjunka neråt mot botten igen, ofta kommer huggen då man stannar eller när man precis börjar hemtagningen på nytt efter ett stopp.

 

Flugan finns i en mängd olika färger, den röda är den som fungerat bra för mig, men även en svart och en helvit har fungerat bra vid olika tillfällen. När man binder i dom färgerna (och i den röda också för den delen) så kan det vara effektivt att binda in några strån flashabou eller liknande i stjärten också, dessa får då sticka ut 1 cm längre än stjärten.

 

Image
Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit