Fishing Trips

Villingsberg - Januari 2004

Årets första resa - Villingsberg

Text: Ulf Hagström

Det nya året har börjat helt tvärtom från hur det förra slutade, under hösten så var all fiskerelaterad aktivitet väldigt låg i hela elmer-gänget. Men det nya året har börjat riktigt roligt och nästa alla medlemmar har på ett eller annat sätt varit ute och fiskat. Därför var det också extra kul att få en Elmer-tripp tillsammans så här tidigt på säsongen, även om det ”bara” var en dagstur för att testa pimpel-lyckan på sjöarna i Villingsberg. Denna gång skulle det äntligen bli av att vi lyckads samla samtliga medlemmar till en och samma resa. Tyvärr så sprack just det direkt eftersom Magnus hade fått axeln ur led kvällen innan och inte alls var sugen på att sitta och rycka i ett pimpelspö en hel dag.

Men det var ändå ett glatt gäng som tillsammans med Håkan från Arboga samlades på isen vid nio tiden, det var ett kärt återseende för oss att träffas igen, Roger och Anders hade inte setts sedan Elmerresan till Torö i april året innan och jag och Ronny hade inte setts sedan Fulufjäll i augusti.

Image

Det blev så småningom en mycket vacker vinterdag på isen med strålande solsken och en klarblå himmel. Vi koncentrerade fisket till sjöns syd och västra sida där solen gjorde sitt bästa för att värma oss i den kyliga februariluften. Tyvärr så var underlaget på isen nästan sämsta tänkbara, ett par decimeter vatten på isen och ytterligare ett par-tre decimeter snö ovanpå det gjorde att det snabbt blev sörjigt och blött när man borrat upp några hål i närheten av varandra.

Image

Håkan hävdade redan när vi gick ut på isen att det skulle bli en huggperiod vid elva tiden, och kvart i elva så drar Ronny blixtsnabbt upp dagens första fisk, en liten röding på 3 hekto, kul för honom! Efter att jag och Anders haft varsitt påslag så dör fisket ut totalt igen, och när vi går i land för att grilla korv så är Ronnys lilla röding den enda som har landats. Under lunchen så sitter vi och planerar årets fiskeresor för att försöka hitta tidpunkter som passar allihop. Man riktigt känner hur fiskefrossan stiger hos oss när vi ivrigt diskuterar sommarens fiske i Rostå-området ovanför Kiruna.

Efter lunch så fortsätter det tröga fisket, vi försöker desperat leta på olika djup men ingenstans står fisken att finns. Men så får Björn ett hugg och han har den precis uppe vid hålet när den hoppar av, snopet!

Eftermiddagen lider och vi börjar bli allt mer frusna av att sitta med fötterna i iskall sörja på isen, och när klockan närmar sig fyra så plockar vi ihop och sätter oss tacksamt i varma bilar istället.

En trög fiskedag är till ända, men även om Ronnys röding var den enda som landades så värmde det att träffa allihopa igen, och fiskesuget har blivit ännu värre nu än vad det varit innan. Nu är allt bara en nedräkning till årets första ”riktiga” Elmerresa, den till Furusund i april då det skall fångas riktiga gädd-krokodiler på fluga.

Image

Copyright © 2022 elmerfishing.com. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
JoomSpirit